За нас

 
ЗА НАС

ПЛАСТИК АЛИАНС е създадена в края на 2012 г. с амбициозната задача да създаде екологично чисто производство на поликарбонатни изделия – профили и термошайби, които са необходими за създаването на цялостна система за монтаж на конструкции от клетъчен поликарбонат. 

Фирмата разполага с ново, високотехнологично оборудване, което позволява осъществяването на абсолютно безотпаден технологичен процес, който не отделя никакви вредности в околната среда. 

Всички наши продукти носят марката ЕКОПЛАСТИКА и са предназначени за българския и европейския пазар. Ние сме единственият български производител на поликарбонатни профили и шайби. Производствената ни база се намира на територията на гр. Балчик. През последното десетилетие широко разпространение получиха много нови материали – един от тях е поликарбонатът. Уникалните оптични и физико-механични свойства на този полимерен материал позволяват широката му употреба в строителството, светлотехниката, медицината, авиацията, рекламата и други области на човешкия живот. 

Най-популярният продукт днес са поликарбонатните плоскости. Както в случая с много други материали, работата с тях изисква спазването на определена технология за монтаж и използването на допълнителни елементи и компоненти, най-важните от които са поликарбонатните профили и шайби. Тези продукти с марката ЕКОПЛАСТИКА на нашата фирма ПЛАСТИК АЛИАНСпозволяват монтажа на поликарбонатните плоскости да бъде прост и бърз. За получаването на висококачествени профили се използват висококачествени поликарбонатни гранули от UV-стабилизиран поликарбонат. 

Поликарбонатните профили притежават изключителна устойчивост на удар, структурна гъвкавост и твърдост, и са силно прозрачен материал. Те имат широк температурен диапазон – от -50 до +120 °C, а това са качества, които са особено ценни в строителството. Поради това са на преден план при избора на система за монтаж на прозрачни структури за външен монтаж в сравнение с други полимерни материали. Фирма ПЛАСТИК АЛИАНС произвежда всички видове профили от поликарбонат, необходими за монтажа на клетъчните поликарбонатни плоскости. В зависимост от условията на монтиране се използват определен тип профили: 

1) За затваряне на поликарбонатните плоскости – крайни профили
2) За свързване на две плоскости и едновременното им закрепване към конструкцията – съединителни профили (неразглобяеми)
4) За свързване на плоскости при билото – профили за било
5) За монтаж на клетъчните поликарбонатни плоскости към стена – стенни профили 

Освен това, нашите технологии и модерно оборудване позволяват да произвеждаме и предлагаме на клиентите си термошайби, които се използват по време на монтажа на поликарбонатните плоскости, както и за монтаж на всякакви рекламни материали. 
Научете повече за гамата от продукти, които предлагаме, в раздел Продукти.